Területünk

Térkép

Vadásztársaságunk területe Magyarországon, a Tiszától keletre, az Alföldön, a Nagykunság szívében található. Budapesttől  180 km-re, Szolnoktól 60 km-re, Debrecentől 60 km-re fekvő Karcag környékén.

Elhelyezkedéséből adódóan, tipikus alfödi jellegű terület, rendkívül alacsony erdősülséggel és sík "domborzattal". Természetes vízfolyással csak rövid szakaszon érintkezik, azonban jelentősnek mondható mesterséges vízfelülettel rendelkezik, melyhez 700-800 hektárnyi rizs ültetvény is tartozik. A térség bizonyos részeinek mezőgazdasági adottságai jók, így meghatározó a termelés. A terület nádfoltokkal és erdősávokkal tarkított, ami jó búvóhelyet jelent a vadnak. A mezőgazdaságilag értéktelenebb területeken extenzív legeltetéses gazdálkodás folyik. A társaság északról határos a Hortobágyi Nemzeti Parkkal, és területén belül is található természetvédelmi terület, ami otthont ad sok fészelő, és átvonuló madárfajnak, ezzel is színesítve a társaság vadfaunáját.

Legfőképpen nagyparcellás termelés folyik, mely kiváló táplálék bázist biztosít a vadállománynak. A vetésszerkezet változatossága, és búvóhellyel tarkítottsága nagyban hozzájárul a stabil állományhoz és teremt kiváló feltételeket a vadgazdálkodáshoz. Ennek köszönhető a jó minőségű Őz állomány, amiből minden évben nagyszámú érmes bak kerül ki, vendégeink elégedettségére.