Tisztelt Látogató!

 

            Köszöntjük Önt, a karcagi Nagykun Vadásztársaság nevében!

   Honlapunkkal szeretnénk bemutatni vadásztársaságunkat: területét, vadállományát, tagjait és gazdálkodását. Reméljük, hogy hasznos információkkal szolgálhatunk az érdeklődőknek, oldalunk segítségével.

     Néhány szó bevezetőleg:

     A karcagi Nagykun Vadásztársaság 1874-ben alakult. A társaság 26194 ha-os vadászterületet bérel, mely tipikus alföldi apróvadas jellegű. Évente 100-110 darab Őzbak, 600 darab Mezei nyúl, 2500 darab Fácán, 2000 darab körüli Tőkés réce, 600 darab vadliba, 900 darab Balkáni gerle vendégeink terítéke. 1998-ban és 2000-ben nálunk elejtett Őzbak lett az évi ranglista első helyezettje. Tőkés récét természetes vizes élőhelyeinken, rizstelepeinken vadászhatják vendégeink. Fácánra, Mezei nyúlra kereső és hajtóvadászatainkon van lehetőség, akár nagyterítékűre is. A kellemes napközbeni időtöltést követően kandallótűz mellett fogyasztható el a nagykunsági konyhát dicsérő vacsora, tíz főnek kényelmes, kulturált szállást biztosító vadászházunkban. A társaság saját lőtérrel rendelkezik, így a sörétlövés gyakorlásásra is van lehetőség. Lőterünkön skeetversenyek lebonyolítása is történik. 

    Egyéb lehetőségek:

    Vadászvendégeink és kísérőik megismerhetik a Nagykunság történetét, kirándulást tehetnek a Hortobágyi Nemzeti Parkba, mely az Ágotai hídnál határos területünkkel. Az Alföld és a Hortobágy csodálatos élővilága természetes valóságában tekinthető meg a Kecskeri Pusztán és a Kecskeri víztározónál, melyek természetvédelmi oltalom alatt állnak. Csupán 35 km-re található a Tisza-tó. A termál és gyógyvizek szerelmesei vadászházunk 8 km-es körzetében két termálstrandon is felfrissülhetnek.

 

 

Reméljük, hogy hasznos információk kerülnek majd az oldalra, mellyel segítjük Önöket, vadászataik kiválasztásában.