Karcagi Nagykun Vadásztársaság

Tisztelt Látogató!

Köszöntjük Önt, a Karcagi Nagykun Vadásztársaság nevében! 

Honlapunkkal szeretnénk bemutatni vadásztársaságunkat: területét, vadállományát, tagjait és gazdálkodását. Reméljük, hogy hasznos információkkal szolgálhatunk az érdeklődőknek, oldalunk segítségével.

Rövid áttekintés

Vadásztársaságunk területe Magyarországon, a Tiszától keletre, az Alföldön, a Nagykunság szívében található. Karcag Budapesttől 180 km-re, Szolnoktól 60 km-re, Debrecentől 60 km-re fekszik.

Elhelyezkedéséből adódóan, tipikus alföldi jellegű terület, rendkívül alacsony erdősülséggel és sík “domborzattal”. Természetes vízfolyással csak rövid szakaszon érintkezik, azonban jelentősnek mondható mesterséges vízfelülettel rendelkezik, melyhez 700-800 hektárnyi rizs ültetvény is tartozik. A térség jelentős részének jók az agroökológiai adottságai, így a mezőgazdasági termelés a meghatározó. A terület nádfoltokkal és erdősávokkal tarkított, ami jó búvóhelyet jelent a vadnak. A mezőgazdasági hasznosítás szempontjából értéktelenebb területeken extenzív legeltetéses gazdálkodás folyik. A társaság északról határos a Hortobágyi Nemzeti Parkkal, és területén belül is található természetvédelmi terület, ami otthont ad sok fészkelő, és átvonuló madárfajnak, ezzel is színesítve a társaság vadfaunáját.

Karcag külterületén legfőképpen nagyparcellás termelés folyik, mely kiváló táplálék bázist biztosít a vadállománynak. A vetésszerkezet változatossága, és búvóhellyel tarkítottsága nagyban hozzájárul a stabil állományhoz és teremt kiváló feltételeket a vadgazdálkodáshoz. Ennek köszönhető a jó minőségű Őz állomány, amiből minden évben nagyszámú érmes bak kerül ki, vendégeink elégedettségére.

A Karcagi Nagykun Vadásztársaság 1874-ben alakult. A társaság mintegy 26.000 ha vadászterületet bérel, mely tipikus alföldi apróvadas jellegű. Évente 100-110 darab őzbak, 600 darab mezei nyúl, 2500 darab fácán, 2000 darab körüli tőkés réce, 600 darab vadliba, 900 darab balkáni gerle vendégeink terítéke. 1998-ban és 2000-ben nálunk elejtett őzbak lett az évi ranglista első helyezettje. Tőkés récét természetes vizes élőhelyeinken, rizstelepeinken vadászhatják vendégeink. Fácánra, mezei nyúlra kereső- és hajtóvadászatainkon van lehetőség, akár nagyterítékűre is. A kellemes napközbeni időtöltést követően kandallótűz mellett fogyasztható el a nagykunsági konyhát dicsérő vacsora, a tíz főnek kényelmes, kulturált szállást biztosító vadászházunkban. A társaság saját lőtérrel rendelkezik, így a sörétlövés gyakorlására is van lehetőség. Lőterünkön skeetversenyek lebonyolítása is történik.

Egyéb lehetőségek:

Vadászvendégeink és kísérőik megismerhetik a Nagykunság történetét, kirándulást tehetnek a Hortobágyi Nemzeti Parkba, mely az Ágotai-hídnál határos területünkkel. Az Alföld és a Hortobágy csodálatos élővilága természetes valóságában tekinthető meg a Kecskeri Pusztán és a Kecskeri víztározónál, melyek természetvédelmi oltalom alatt állnak. Csupán 35 km-re található a Tisza-tó. A termál- és gyógyvizek szerelmesei vadászházunk 8 km-es körzetében két termálstrandon is felfrissülhetnek.

Reméljük, hogy hasznos információk kerülnek majd az oldalra, mellyel segítjük Önöket, vadászataik kiválasztásában.

Tisztségviselőink

Tömöry Zoltán
Fővadász

+36-30-336 9672
vadgázolás esetén értesítendő

Hubai Imre Csaba
Elnök

+36-30-330 3076


Dr. Zsembeli József
Dr.Zsembeli József
Általános alelnök

 +36-30-405 4339
(angol nyelven)

Bukács Attila
Gazdasági alelnök

+36-30-292 7961


További tisztségviselőink: 

  • Földvári Tibor Ellenőrző Bizottság elnöke
  • Dr. Oroszi Sándor Fegyelmi Bizottság elnöke
  • Németh László sportlövészet és közösségi munka szervező
  • Magda Attila mezőgazdász és természetvédelmi tanácsadó
  • Németh László brigádvezető
  • Vincze Sándor brigádvezető
  • Makai Pál brigádvezető
  • Vadai Imre brigádvezető

Ajánlott kisfilmek

NIMRÓD Percek - A “KARCAGI ÖRDÖG” őzbak elejtése 

Vadászörökség - 2019 - Játékfilm

Nemzeti kincsünk az Erdő -
Az erdészeti kutatások Magyarországon

Erdő Ernő Bácsi Meséi -
Kik azok az erdészek?

Címünk

5300 Karcag
Kunhegyesi út 10.

Telefon