Karcagi Nagykun Vadásztársaság

Mezei nyúl, fácán, vadkacsa, vadliba vadászati lehetőségek 

Mezei nyúl vadászatok 

A Nagykunság országosan jó nyulas terület, így igaz ez a Karcagi Nagykun vadásztársaság területére is. Minden évben 600 nyúl hasznosítása történik meg vadászattal, a közel 3000 darabosra becsült állományból.

A terület adottsága igen kedvezőek a nyúl vadászathoz, melynek módja legtöbbször a közkedvelt U-hajtás, vonalhajtás, cseh-pászta. Megfelelő időjárási körülmények között lehetőség van, nagyterítékű körhajtásra is, ami egy nagyon szép módja a nyúl vadászatnak. Lehetőséget biztosítunk kisebb létszámú csoportoknak a nyúl vadászatához is.

A mezei nyúl vadászati idényének korai kezdése lehetőséget ad a vadkacsa vadászatával történő kombinálásra. Így vendégeinknek akár egész napos élménydús vadászatot is tudunk biztosítani, Szeptember elsejétől.

Fácán vadászati lehetőségek

A vadásztársaság természetes és nevelt fácán vadászati lehetőséget is biztosít vadászvendégei számára. A természetes fácán állomány stabil, kis növekedést mutat, mely a vadgazdálkodásnak és kíméletnek köszönhető. 
A vadásztársaság minden évben végez fácánt nevelést, melynek nagy részét bérvadásztatással kívánja értékesíteni. A fácánnevelő területe 1 ha nagyságú. A nevelt fácán állomány szinte kizárólagosan kakasokból tevődik össze, melyek a terület több pontján kerülnek kihelyezésre. Így a közéjük keveredett alacsony számú tojó a természetes állomány gyarapítását segíti elő. A technológiának köszönhetően a fácánok kiváló röpképeséggel rendelkeznek.

A fácán vadászatok október 1-ével kezdődnek a természetes állomány kakasainak vadászatával, melyre elsősorban kis létszámú bokrászó vadászatok szervezése történik. Itt nagy szerepet kapnak a vadászkutyák, melyek munkáját ilyen esetekben élmény szemlélni. A nevelt állomány vadászata november eleji kihelyezés után kezdődik, ahol nagyterítékű vadászatra is van lehetőség. A fácán vadászatok kombinálhatóak, nyúl és vízivad vadászattal is. A bérvadászatokon hivatásos vadászaink kiváló kutyákkal segítik a vadászatokat, ezzel is emelve a vadászatok eredményességét.

Vadkacsa vadászatok

A vonulás alatt, több tízezer vadkacsa is található nálunk. A területen több, mint 1200 hektárnyi vízfelület – ebből jelentős a rizsföldek területe – nyújt kiváló élő, és búvóhelyet a vízimadaraknak. A vadásztársaság a meglévő víz felületeken túl, még közel 100 hektárnyi “árasztásos” tocsogót tart fent a kontrollálhatóbb vadásztatás érdekében. A vadkacsák előszeretettel látogatják a szemes-, és siló kukorica tarlóinkat is. Itt szintén kiváló vadászati lehetőség nyílik rájuk, mely talán a legélvezetesebb vadászélményt nyújtja.

Vadliba vadászatok 

Az apróvad vadászatok királynőjeként is említhetjük ezt a valóban élvezetes vadászati formát. A vadliba területünkön való megjelenésekor a vadkacsákhoz hasonlóan igen nagy számban található. A libák látogatásakor biztosak lehetünk benne, hogy a tapasztalt vadászati szakszemélyzet eredményes, és élményekben gazdag vadászatot fog biztosítani. Eredményes vadászatra, vendégeink előzetes bejelentkezése alapján, általunk visszajelzett időpontokban van lehetőség.

Címünk

5300 Karcag
Kunhegyesi út 10.

Telefon