Tisztelt Látogató!

Köszöntjük Önt, a Karcagi Nagykun Vadásztársaság nevében!

Honlapunkkal szeretnénk bemutatni vadásztársaságunkat: területét, vadállományát, tagjait és gazdálkodását. Reméljük, hogy hasznos információkkal szolgálhatunk az érdeklődőknek, oldalunk segítségével.

Rövid áttekintés

Vadásztársaságunk területe Magyarországon, a Tiszától keletre, az Alföldön, a Nagykunság szívében található. Karcag Budapesttől 180 km-re, Szolnoktól 60 km-re, Debrecentől 60 km-re fekszik.

Elhelyezkedéséből adódóan, tipikus alföldi jellegű terület, rendkívül alacsony erdősülséggel és sík “domborzattal”. Természetes vízfolyással csak rövid szakaszon érintkezik, azonban jelentősnek mondható mesterséges vízfelülettel rendelkezik, melyhez 700-800 hektárnyi rizs ültetvény is tartozik. A térség jelentős részének jók az agroökológiai adottságai, így a mezőgazdasági termelés a meghatározó. A terület nádfoltokkal és erdősávokkal tarkított, ami jó búvóhelyet jelent a vadnak. A mezőgazdasági hasznosítás szempontjából értéktelenebb területeken extenzív legeltetéses gazdálkodás folyik. A társaság északról határos a Hortobágyi Nemzeti Parkkal, és területén belül is található természetvédelmi terület, ami otthont ad sok fészkelő, és átvonuló madárfajnak, ezzel is színesítve a társaság vadfaunáját.

Karcag külterületén legfőképpen nagyparcellás termelés folyik, mely kiváló táplálék bázist biztosít a vadállománynak. A vetésszerkezet változatossága, és búvóhellyel tarkítottsága nagyban hozzájárul a stabil állományhoz és teremt kiváló feltételeket a vadgazdálkodáshoz. Ennek köszönhető a jó minőségű Őz állomány, amiből minden évben nagyszámú érmes bak kerül ki, vendégeink elégedettségére.

A Karcagi Nagykun Vadásztársaság 1874-ben alakult. A társaság mintegy 26.000 ha vadászterületet bérel, mely tipikus alföldi apróvadas jellegű. Évente 100-110 darab őzbak, 600 darab mezei nyúl, 2500 darab fácán, 2000 darab körüli tőkés réce, 600 darab vadliba, 900 darab balkáni gerle vendégeink terítéke. 1998-ban és 2000-ben nálunk elejtett őzbak lett az évi ranglista első helyezettje. Tőkés récét természetes vizes élőhelyeinken, rizstelepeinken vadászhatják vendégeink. Fácánra, mezei nyúlra kereső- és hajtóvadászatainkon van lehetőség, akár nagyterítékűre is. A kellemes napközbeni időtöltést követően kandallótűz mellett fogyasztható el a nagykunsági konyhát dicsérő vacsora, a tíz főnek kényelmes, kulturált szállást biztosító vadászházunkban. A társaság saját lőtérrel rendelkezik, így a sörétlövés gyakorlására is van lehetőség. Lőterünkön skeetversenyek lebonyolítása is történik.

Egyéb lehetőségek:

Vadászvendégeink és kísérőik megismerhetik a Nagykunság történetét, kirándulást tehetnek a Hortobágyi Nemzeti Parkba, mely az Ágotai-hídnál határos területünkkel. Az Alföld és a Hortobágy csodálatos élővilága természetes valóságában tekinthető meg a Kecskeri Pusztán és a Kecskeri víztározónál, melyek természetvédelmi oltalom alatt állnak. Csupán 35 km-re található a Tisza-tó. A termál- és gyógyvizek szerelmesei vadászházunk 8 km-es körzetében két termálstrandon is felfrissülhetnek.

Reméljük, hogy hasznos információk kerülnek majd az oldalra, mellyel segítjük Önöket, vadászataik kiválasztásában.

 

Tisztségviselők:

Tömöry Zoltán
fővadász – +36-30-336 9672
/vadgázolás esetén értesítendő/
Hubai Imre Csaba elnök – +36-30-330 3076
Dr. Zsembeli József általános alelnök (angol nyelven) – +36-30-405 4339
Bukács Attila gazdasági alelnök – +36-30-292 7961
Földvári Tibor Ellenőrző Bizottság elnöke
Dr. Oroszi Sándor Fegyelmi Bizottság elnöke
Németh László sportlövészet és közösségi munka szervező
Magda Attila mezőgazdász és természetvédelmi tanácsadó
Németh László brigádvezető
Vincze Sándor brigádvezető
Makai Pál brigádvezető
Vadai Imre brigádvezető

 

Videók:

NIMRÓD Percek – A “KARCAGI ÖRDÖG” őzbak elejtése

Reviczkyvel az Erdőben – I. évad – 12+1 epizód:

Nemzeti kincsünk az Erdő 53 részes kisfilm sorozat:

Erdő Ernő bácsi meséi 52 részes kisfilm sorozat: